Gå vidare till innehåll

Lärling, Restaurang och livsmedel, Kock, klassrum, oktober-24, HO10LÄKOCK24RLXAAR

Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Studiestödspoäng: 1450
14 oktober 2024 - 28 november 2025, 59 veckor
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Denna utbildning är inte längre sökbar

Förkunskaper
Svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.

Målgrupp
Utbildningen för dig som älskar mat, gillar att samarbeta och som söker ett fartfyllt och kreativt yrke med goda framtidsutsikter. Vår lärlingsutbildning har utformats i samarbete med hotell- och restaurangnäringen i Stockholm. Som lärling lär du dig kockyrket i verkligheten på din lärlingsplats. Vi har lärlingsplatser på attraktiva restauranger och hotell som du matchas ihop med. Du blir en del av teamet på arbetsplatsen och följer deras rutiner och arbetstider, på dag- och kvällstid och ibland även på helger. Företagen som tar emot lärlingar har anställningsbehov, så du har mycket goda chanser till arbete efter avslutad utbildning. Du börjar utbildningen i skolan med att lära dig grunderna i matlagning, hygien och livsmedels- och näringskunskap. Under den skolförlagda utbildningen sker undervisningen på dagtid, mellan klockan 8-18, ca 6 timmar per dag. Schema ges vid kursstart. Sedan varvas skolförlagd utbildning med APL (arbetsplatsförlagt lärande) på lärlingsplatser ute på restauranger och hotell. Ca 70% av utbildningen är förlagd på APL. Utbildningen är 59 veckor lång på heltid utan uppehåll eller lov. Studera till kock på vår lärlingsutbildning för att få en språngbräda in i en levande och energifylld bransch med kollegor från världens alla hörn!

Ingående kurser

Lärling
KGYORI11C, 50 poäng
Kursgrupp: HO2410ORI1CLÄKOCK2410
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 14 oktober 2024 - 24 november 2024, 6 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning 1
MALMAL01, 100 poäng
Kursgrupp: HO2410MAL01LÄKOCK2410
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 14 oktober 2024 - 24 november 2024, 6 veckor
Centralt kursinnehåll
Hygien
HYGHYG0, 100 poäng
Kursgrupp: HO2411HYG0LÄKOCK2410
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 25 november 2024 - 11 maj 2025, 24 veckor
Centralt kursinnehåll
Livsmedels- och näringskunskap 1
LIVLIV01, 100 poäng
Kursgrupp: HO2411LIV01LÄKOCK2410
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 25 november 2024 - 15 juni 2025, 29 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning 2
MALMAL02, 200 poäng
Kursgrupp: HO2411MAL02LÄKOCK2410
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 25 november 2024 - 15 juni 2025, 29 veckor
Centralt kursinnehåll
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
MÅTBRC0, 100 poäng
Kursgrupp: HO2411BRC0LÄKOCK2410
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 25 november 2024 - 15 juni 2025, 29 veckor
Centralt kursinnehåll
Specialkoster
MALSPE0, 100 poäng
Kursgrupp: HO2411SPE0LÄKOCK2410
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 25 november 2024 - 15 juni 2025, 29 veckor
Centralt kursinnehåll
Service och bemötande 1
SEVSEV01, 100 poäng
Kursgrupp: HO2411SEV01LÄKOCK2410
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 25 november 2024 - 15 juni 2025, 29 veckor
Centralt kursinnehåll
Mat och dryck i kombination
MACMAT0, 100 poäng
Kursgrupp: HO256MAT0LÄKOCK2410
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 16 juni 2025 - 28 november 2025, 24 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning 3
MALMAL03, 200 poäng
Kursgrupp: HO256MAL03LÄKOCK2410
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 16 juni 2025 - 28 november 2025, 24 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning 4
MALMAL04, 200 poäng
Kursgrupp: HO256MAL04LÄKOCK2410
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 16 juni 2025 - 28 november 2025, 24 veckor
Centralt kursinnehåll
Komvuxarbete Restaurang- livsmedelsprogrammet
KVARRL, 100 poäng
Kursgrupp: HO256RRLLÄKOCK2410
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 16 juni 2025 - 28 november 2025, 24 veckor
Centralt kursinnehåll