Restaurang och livsmedel, Kock, klassrum, Okt-25, HO10RLK25KOCKRLXACH
Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Studiestödspoäng: 1250
13 oktober 2025 - 13 september 2026, 48 veckor
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Ansök senast 17/8
Förkunskaper
Svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.
Målgrupp
Utbildningen för dig som älskar mat, högt tempo och att vara kreativ. Du börjar utbildningen i skolan med att lära dig grunderna i matlagning, hygien och livsmedels- och näringskunskap, sedan varvas skolförlagd utbildning med APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på restauranger. Över hälften av utbildningen är APL, vilket ger dig en bra inblick i branschen och mycket goda chanser till arbete efter avslutad utbildning. Undervisning sker mellan klockan 8-18 under den skolförlagda delen av utbildningen. Ca 6 timmar måndag-fredag. Utbildningen börjas med en introduktionskurs Schema ges vid kursstart. Under APL-perioderna följer eleverna arbetsplatsens schema. Vår utbildning är på heltid utan uppehåll eller lov. Utbildning inleds med introduktionen, mängden undervisning är större de första veckorna. Sök vår utbildning där samarbetsförmåga och att kunna hålla många bollar i luften är nyckeln till en framgångsrik karriär inom restaurang.
Länkar
Ingående kurser
Yrkesintroduktion inom valt yrkesområde
VGYOR1AA, 50 poäng
Kursgrupp: HO2510OR1AAK2510KOCK
Kurstid: 13 oktober 2025 - 9 november 2025, 4 veckor
Matlagning - Nivå 1
MATG1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO2510MATG1K2510KOCK
Kurstid: 13 oktober 2025 - 9 november 2025, 4 veckor
Matlagning - Nivå 2
MATG2000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO2511MATG2K2510KOCK
Kurstid: 10 november 2025 - 1 februari 2026, 12 veckor
Livsmedels- och näringskunskap - Nivå 1
LIVM1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO2511LIVM1K2510KOCK
Kurstid: 10 november 2025 - 1 februari 2026, 12 veckor
Livsmedelshygien - Nivå 1
LIVS1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO2511LIVS1K2510KOCK
Kurstid: 10 november 2025 - 1 februari 2026, 12 veckor
Matlagning - Nivå 3
MATG3000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO262MATG3K2510KOCK
Kurstid: 2 februari 2026 - 26 april 2026, 12 veckor
Service och bemötande - Nivå 1
SERV1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO262SERV1K2510KOCK
Kurstid: 2 februari 2026 - 26 april 2026, 12 veckor
Matlagning - Nivå 4
MATG4000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO264MATG4K2510KOCK
Kurstid: 27 april 2026 - 21 juni 2026, 8 veckor
Matlagning - Nivå 5
MATG5000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO266MATG5K2510KOCK
Kurstid: 22 juni 2026 - 13 september 2026, 12 veckor
Mat och dryck i kombination - Nivå 1
MATD1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO266MATD1K2510KOCK
Kurstid: 22 juni 2026 - 13 september 2026, 12 veckor