Gå vidare till innehåll

Sfi-kombo, Kock, nov-25, HO11KO25KB

Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Studiestödspoäng: 1550
17 november 2025 - 11 april 2027, 68 veckor
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Ansök senast 21/9

Förkunskaper
Betyg i kurs sfi 2B (och/eller) sfi 2C. Du får ej ha betyg i kurs sfi 2D eller ha påbörjat studier i grundläggande svenska som andraspråk

Målgrupp
Utbildningen är för dig som vill lära dig svenska samtidigt som du läser en yrkesutbildning på gymnasienivå. Du läser svenska tillsammans med yrkeskurser. Utbildningen är heltid (100%) på dagtid i klassrum. Schema får du vid kursstart. Utbildningen är CSN-berättigande. Alla sökande som uppfyller behörighetskraven kallas till telefonintervju senast 4 veckor innan start. Som kock lagar du kalla och varma maträtter i professionella kök. Du läser sfi tillsammans med yrkeskurser. Om du blir klar med sfi fortsätter du med svenska som andraspråk grundläggande. Utbildningen är heltid (100%) på dagtid i klassrum. Utbildningen har ett sommaruppehåll på 5 veckor. Om du vill läsa en kurs under sommaren erbjuds Information och kommunikation 1, Entreprenörskap eller Service och bemötande 1. I utbildningen ingår APL - Arbetsplatsförlagt lärande. Under den perioden måste du följa din handledares arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen, eller att du arbetar på kvällar och helger. För mer information: https://vuxenutbildning.stockholm/lar-dig-svenska/sfi-och-svakombo/kombo-kock/

Ingående kurser

Yrkesorientering inför kombinationsutbildning
VGYOR1AB, 50 poäng
Kursgrupp: HO2511OR1AB2511KOCKKB
Kurstid: 17 november 2025 - 21 december 2025, 5 veckor
Centralt kursinnehåll
Yrkesintroduktion inom valt yrkesområde
VGYOR1AA, 50 poäng
Kursgrupp: HO2511OR1AA2511KOCKKB
Kurstid: 17 november 2025 - 21 december 2025, 5 veckor
Centralt kursinnehåll
Livsmedelshygien - Nivå 1
LIVS1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO2512LIVS12511KOCKKB
Kurstid: 22 december 2025 - 28 juni 2026, 27 veckor
Centralt kursinnehåll
Yrkessvenska inom valt område
VGYOR1FA, 100 poäng
Kursgrupp: HO2512OR1FA2511KOCKKB
Kurstid: 22 december 2025 - 28 juni 2026, 27 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning - Nivå 1
MATG1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO2512MATG12511KOCKKB
Kurstid: 22 december 2025 - 21 januari 2026, 4 veckor
Centralt kursinnehåll
Livsmedels- och näringskunskap - Nivå 1
LIVM1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO2512LIVM12511KOCKKB
Kurstid: 22 december 2025 - 28 juni 2026, 27 veckor
Centralt kursinnehåll
Service och bemötande - Nivå 1
SERV1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO2512SERV12511KOCKKB
Kurstid: 22 december 2025 - 28 juni 2026, 27 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning - Nivå 2
MATG2000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO261MATG22511KOCKKB
Kurstid: 22 januari 2026 - 22 februari 2026, 4 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning - Nivå 3
MATG3000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO268MATG32511KOCKKB
Kurstid: 3 augusti 2026 - 11 oktober 2026, 10 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning - Nivå 4
MATG4000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO2610MATG42511KOCKKB
Kurstid: 12 oktober 2026 - 20 december 2026, 10 veckor
Centralt kursinnehåll
Yrkessvenska inom valt område
VGYOR1FA, 100 poäng
Kursgrupp: HO268OR1FA2511KOCKKB
Kurstid: 3 augusti 2026 - 20 december 2026, 20 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning - Nivå 5
MATG5000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO2612MATG52511KOCKKB
Kurstid: 21 december 2026 - 11 april 2027, 16 veckor
Centralt kursinnehåll
Mat och dryck i kombination - Nivå 1
MATD1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO2612MATD12511KOCKKB
Kurstid: 21 december 2026 - 11 april 2027, 16 veckor
Centralt kursinnehåll
Yrkessvenska inom valt område
VGYOR1FB, 50 poäng
Kursgrupp: HO2612OR1FB2511KOCKKB
Kurstid: 21 december 2026 - 11 april 2027, 16 veckor
Centralt kursinnehåll