Gå vidare till innehåll

Restaurang och livsmedel, Kock, Kassrum, Jan-25, HO1KOCKK25RLXAAR

Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Studiestödspoäng: 1050
6 januari - 26 oktober, 42 veckor
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Ansök senast 10/11

Förkunskaper
Grundskola: Svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.

Målgrupp
Utbildningen för dig som älskar mat, högt tempo och att vara kreativ. Du börjar utbildningen i skolan med att lära dig grunderna i matlagning, hygien och livsmedels- och näringskunskap, sedan varvas skolförlagd utbildning med APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på restauranger. Över hälften av utbildningen är APL, vilket ger dig en bra inblick i branschen och mycket goda chanser till arbete efter avslutad utbildning. Undervisning sker mellan klockan 8-18 under den skolförlagda delen av utbildningen. Ca 6 timmar måndag-fredag. Utbildningen börjas med en introduktionskurs Schema ges vid kursstart. Under APL-perioderna följer eleverna arbetsplatsens schema. Vår utbildning är på heltid utan uppehåll eller lov. Sök vår utbildning där samarbetsförmåga och att kunna hålla många bollar i luften är nyckeln till en framgångsrik karriär inom restaurang. Utbildning inleds med introduktionen, mängden undervisning är större de första veckorna

Ingående kurser

Orienteringskurs - Yrkesintroduktion inom valt yrkesområde
KGYORI11T, 50 poäng
Kursgrupp: HO251ORI11TK2501KOCK
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 6 januari 2025 - 19 januari 2025, 2 veckor
Centralt kursinnehåll
Hygien
HYGHYG0, 100 poäng
Kursgrupp: HO251HYG0K2501KOCK
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 20 januari 2025 - 8 juni 2025, 20 veckor
Centralt kursinnehåll
Livsmedels- och näringskunskap 1
LIVLIV01, 100 poäng
Kursgrupp: HO251LIV01K2501KOCK
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 20 januari 2025 - 8 juni 2025, 20 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning 1
MALMAL01, 100 poäng
Kursgrupp: HO251MAL01K2501KOCK
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 6 januari 2025 - 9 februari 2025, 5 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning 2
MALMAL02, 200 poäng
Kursgrupp: HO252MAL02K2501KOCK
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 24 februari 2025 - 8 juni 2025, 15 veckor
Centralt kursinnehåll
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
MÅTBRC0, 100 poäng
Kursgrupp: HO256BRC0K2501KOCK
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 9 juni 2025 - 31 augusti 2025, 12 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning 3
MALMAL03, 200 poäng
Kursgrupp: HO256MAL03K2501KOCK
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 9 juni 2025 - 31 augusti 2025, 12 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning 4
MALMAL04, 200 poäng
Kursgrupp: HO259MAL04K2501KOCK
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 1 september 2025 - 26 oktober 2025, 8 veckor
Centralt kursinnehåll