Lärling, Restaurang och livsmedel, Kock, Klassrum, Jan-26, HO1LÄRL26RLXACH
Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Studiestödspoäng: 1250
5 januari 2026 - 28 februari 2027, 60 veckor
Kurslokal: Johanneshov, Arenavägen 60
Ansök senast 9/11
Förkunskaper
Svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
Målgrupp
Utbildningen för dig som älskar mat, gillar att samarbeta och som söker ett fartfyllt och kreativt yrke med goda framtidsutsikter.
Vår lärlingsutbildning har utformats i samarbete med hotell- och restaurangnäringen i Stockholm.
Som lärling lär du dig kockyrket i verkligheten på din lärlingsplats. Vi har lärlingsplatser på attraktiva restauranger och hotell som du matchas ihop med. Du blir en del av teamet på arbetsplatsen och följer deras rutiner och arbetstider, på dag- och kvällstid och ibland även på helger. Företagen som tar emot lärlingar har anställningsbehov, så du har mycket goda chanser till arbete efter avslutad utbildning.
Du börjar utbildningen i skolan med att lära dig grunderna i matlagning, hygien och livsmedels- och näringskunskap, sedan varvas skolförlagd utbildning med apl (arbetsplatsförlagt lärande).
Under den skolförlagda utbildningen sker undervisningen måndag till fredag, mellan klockan 8-18, ca 6 timmar per dag. Schema ges vid kursstart. Under apl-perioderna följer du arbetsplatsens arbetstider.
Utbildningen är på heltid utan uppehåll eller lov.
Länkar
Ingående kurser
Yrkesintroduktion inom valt yrkesområde
VGYOR1AA, 50 poäng
Kursgrupp: HO261ORI11AALÄRL2601
Kurstid: 5 januari 2026 - 18 januari 2026, 2 veckor
Livsmedels- och näringskunskap nivå 1
LIVM1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO261LIV01LÄRL2601
Kurstid: 5 januari 2026 - 19 april 2026, 15 veckor
Livsmedelshygien nivå 1
LIVS1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO261LIVS1LÄRL2601
Kurstid: 5 januari 2026 - 19 april 2026, 15 veckor
Matlagning nivå 2
MATG2000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO264MATG2LÄRL2601
Kurstid: 20 april 2026 - 28 juni 2026, 10 veckor
Service och bemötande nivå 1
SERV1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO264SERV1LÄRL2601
Kurstid: 20 april 2026 - 28 juni 2026, 10 veckor
Matlagning nivå 3
MATG3000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO266MATG3LÄRL2601
Kurstid: 29 juni 2026 - 6 september 2026, 10 veckor
Matlagning nivå 4
MATG4000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO269MATG4LÄRL2601
Kurstid: 7 september 2026 - 15 november 2026, 10 veckor
Matlagning nivå 5
MATG5000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO2611MATG5LÄRL2601
Kurstid: 16 november 2026 - 28 februari 2027, 15 veckor
Mat och dryck i kombination nivå 1
MATD1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO2611MATD1LÄRL2601
Kurstid: 16 november 2026 - 28 februari 2027, 15 veckor
Matlagning nivå 1
MATG1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO261MATG1LÄRL2601
Kurstid: 5 januari 2026 - 19 april 2026, 15 veckor