Sfi-kombo, Kock, Feb -26, HO2KO26KB
Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Studiestödspoäng: 1650
9 februari 2026 - 27 juni 2027, 67 veckor
Kurslokal: Johanneshov, Arenavägen 60
Ansök senast 14/12
Förkunskaper
Betyg i kurs sfi 2B (och/eller) sfi 2C. Du får ej ha betyg i kurs sfi 2D eller ha påbörjat studier i grundläggande svenska som andraspråk
Målgrupp
Utbildningen är för dig som vill lära dig svenska samtidigt som du läser en yrkesutbildning på gymnasienivå. Du läser svenska tillsammans med yrkeskurser. Utbildningen är heltid (100%) på dagtid i klassrum. Schema får du vid kursstart. Utbildningen är CSN-berättigande. Alla sökande som uppfyller behörighetskraven kallas till telefonintervju senast 4 veckor innan start.
Som kock lagar du kalla och varma maträtter i professionella kök. Du läser sfi tillsammans med yrkeskurser. Om du blir klar med sfi fortsätter du med svenska som andraspråk grundläggande. Utbildningen är heltid (100%) på dagtid i klassrum. Utbildningen har ett sommaruppehåll på 5 veckor. Om du vill läsa en kurs under sommaren erbjuds Service och bemötande 2.
I utbildningen ingår APL - Arbetsplatsförlagt lärande. Under den perioden måste du följa din handledares arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen, eller att du arbetar på kvällar och helger. För mer information: https://vuxenutbildning.stockholm/lar-dig-svenska/sfi-och-svakombo/kombo-kock/
Länkar
Ingående kurser
Orienteringskurs yrkesorientering inför kombinationsutbildning
KGYORI11Y, 50 poäng
Kursgrupp: HO262OR1AB2602KOCKKB
Kurstid: 9 februari 2026 - 15 mars 2026, 5 veckor
Orienteringskurs - Yrkesintroduktion inom valt yrkesområde
KGYORI11T, 50 poäng
Kursgrupp: HO262OR1AA2602KOCKKB
Kurstid: 9 februari 2026 - 15 mars 2026, 5 veckor
Matlagning nivå 1
MATG1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO263MATG12602KOCKKB
Kurstid: 16 mars 2026 - 28 juni 2026, 15 veckor
Livsmedelshygien nivå 1
LIVS1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO263LIVS12602KOCKKB
Kurstid: 16 mars 2026 - 28 juni 2026, 15 veckor
Livsmedels- och näringskunskap nivå 1
LIVM1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO268LIVM12602KOCKKB
Kurstid: 3 augusti 2026 - 18 oktober 2026, 11 veckor
Matlagning nivå 2
MATG2000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO268MATG22602KOCKKB
Kurstid: 3 augusti 2026 - 18 oktober 2026, 11 veckor
Service och bemötande nivå 1
SERV1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO263SERV12602KOCKKB
Kurstid: 16 mars 2026 - 28 juni 2026, 15 veckor
Yrkessvenska inom valt område
VGYOR1FB, 50 poäng
Kursgrupp: HO263OR1FB2602KOCKKB
Kurstid: 16 mars 2026 - 28 juni 2026, 15 veckor
Matlagning nivå 3
MATG3000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO2610MATG32602KOCKKB
Kurstid: 19 oktober 2026 - 3 januari 2027, 11 veckor
Yrkessvenska inom valt område
VGYOR1FB, 50 poäng
Kursgrupp: HO268OR1FB2602KOCKKB
Kurstid: 3 augusti 2026 - 18 oktober 2026, 11 veckor
Matlagning nivå 4
MATG4000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO271MATG42602KOCKKB
Kurstid: 4 januari 2027 - 21 mars 2027, 11 veckor
Yrkessvenska inom valt område
VGYOR1FB, 50 poäng
Kursgrupp: HO2710OR1FB2602KOCKKB
Kurstid: 19 oktober 2026 - 3 januari 2027, 11 veckor
Matlagning nivå 5
MATG5000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO273MATG52602KOCKKB
Kurstid: 22 mars 2027 - 27 juni 2027, 14 veckor
Mat och dryck i kombination nivå 1
MATD1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO273MATD12602KOCKKB
Kurstid: 22 mars 2027 - 27 juni 2027, 14 veckor
Yrkessvenska inom valt område
VGYOR1FB, 50 poäng
Kursgrupp: HO271OR1FB2602KOCKKB
Kurstid: 4 januari 2027 - 21 mars 2027, 11 veckor
Yrkessvenska inom valt område
VGYOR1FB, 50 poäng
Kursgrupp: HO273OR1FB2602KOCKKB
Kurstid: 22 mars 2027 - 27 juni 2027, 14 veckor