Gå vidare till innehåll

Restaurang och livsmedel, Kock, klassrum, mar-25, HO3KOCKK25RLXAAR

Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Studiestödspoäng: 1050
17 mars 2025 - 2 januari 2026, 42 veckor
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Ansök senast 19/1 2025

Förkunskaper
Grundskola: Svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.

Målgrupp
Utbildningen för dig som älskar mat, högt tempo och att vara kreativ. Du börjar utbildningen i skolan med att lära dig grunderna i matlagning, hygien och livsmedels- och näringskunskap, sedan varvas skolförlagd utbildning med APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på restauranger. Över hälften av utbildningen är APL, vilket ger dig en bra inblick i branschen och mycket goda chanser till arbete efter avslutad utbildning. Undervisning sker mellan klockan 8-18 under den skolförlagda delen av utbildningen. Ca 6 timmar måndag-fredag. Utbildningen börjas med en introduktionskurs Schema ges vid kursstart. Under APL-perioderna följer eleverna arbetsplatsens schema. Vår utbildning är på heltid utan uppehåll eller lov. Sök vår utbildning där samarbetsförmåga och att kunna hålla många bollar i luften är nyckeln till en framgångsrik karriär inom restaurang.

Ingående kurser

Orienteringskurs - Yrkesintroduktion inom valt yrkesområde
KGYORI11T, 50 poäng
Kursgrupp: HO253ORI11TK253KOCK
Kurstid: 17 mars 2025 - 30 mars 2025, 2 veckor
Centralt kursinnehåll
Hygien
HYGHYG0, 100 poäng
Kursgrupp: HO253HYG0K253KOCK
Kurstid: 31 mars 2025 - 17 augusti 2025, 20 veckor
Centralt kursinnehåll
Livsmedels- och näringskunskap 1
LIVLIV01, 100 poäng
Kursgrupp: HO253LIV01K253KOCK
Kurstid: 31 mars 2025 - 17 augusti 2025, 20 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning 1
MALMAL01, 100 poäng
Kursgrupp: HO253MAL01K253KOCK
Kurstid: 17 mars 2025 - 20 april 2025, 5 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning 2
MALMAL02, 200 poäng
Kursgrupp: HO255MAL02K253KOCK
Kurstid: 5 maj 2025 - 17 augusti 2025, 15 veckor
Centralt kursinnehåll
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
MÅTBRC0, 100 poäng
Kursgrupp: HO258BRC0K253KOCK
Kurstid: 18 augusti 2025 - 9 november 2025, 12 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning 3
MALMAL03, 200 poäng
Kursgrupp: HO258MAL03K253KOCK
Kurstid: 18 augusti 2025 - 9 november 2025, 12 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning 4
MALMAL04, 200 poäng
Kursgrupp: HO2511MAL04K253KOCK
Kurstid: 10 november 2025 - 2 januari 2026, 8 veckor
Centralt kursinnehåll