Gå vidare till innehåll

Restaurang och livsmedel, Kock, Klassrum, Mars-26, HO3KOCKK26RLXACH

Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Studiestödspoäng: 1250
16 mars 2026 - 9 maj 2027, 60 veckor
Kurslokal: Johanneshov, Arenavägen 60
Ansök senast 18/1 2026

Förkunskaper
Grundskola: Svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.

Målgrupp
Utbildningen för dig som älskar mat, högt tempo och att vara kreativ. Du börjar utbildningen i skolan med att lära dig grunderna i matlagning, hygien och livsmedels- och näringskunskap, sedan varvas skolförlagd utbildning med APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på restauranger. Över hälften av utbildningen är APL, vilket ger dig en bra inblick i branschen och mycket goda chanser till arbete efter avslutad utbildning. Undervisning sker mellan klockan 8-18 under den skolförlagda delen av utbildningen. Ca 6 timmar måndag-fredag. Utbildningen börjas med en introduktionskurs Schema ges vid kursstart. Under APL-perioderna följer eleverna arbetsplatsens schema. Vår utbildning är på heltid utan uppehåll eller lov. Sök vår utbildning där samarbetsförmåga och att kunna hålla många bollar i luften är nyckeln till en framgångsrik karriär inom restaurang.

Ingående kurser

Yrkesintroduktion inom valt yrkesområde
VGYOR1AA, 50 poäng
Kursgrupp: HO263ORI1AAKKOCK2603
Kurstid: 16 mars 2026 - 29 mars 2026, 2 veckor
Centralt kursinnehåll
Livsmedels- och näringskunskap nivå 1
LIVM1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO263LIVM1KOCKK2603
Kurstid: 16 mars 2026 - 28 juni 2026, 15 veckor
Centralt kursinnehåll
Livsmedelshygien nivå 1
LIVS1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO263LIVS1KOCKK2603
Kurstid: 16 mars 2026 - 28 juni 2026, 15 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning nivå 2
MATG2000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO266MATG2KOCKK2603
Kurstid: 29 juni 2026 - 6 september 2026, 10 veckor
Centralt kursinnehåll
Service och bemötande nivå 1
SERV1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO266SERV1KOCKK2603
Kurstid: 29 juni 2026 - 6 september 2026, 10 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning nivå 3
MATG3000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO269MATG3KOCKK2603
Kurstid: 7 september 2026 - 15 november 2026, 10 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning nivå 4
MATG4000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO2611MATG4KOCKK2603
Kurstid: 16 november 2026 - 24 januari 2027, 10 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning nivå 5
MATG5000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO271MATG5KOCKK2603
Kurstid: 25 januari 2027 - 9 maj 2027, 15 veckor
Centralt kursinnehåll
Mat och dryck i kombination nivå 1
MATD1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO271MATD1KOCKK2603
Kurstid: 25 januari 2027 - 9 maj 2027, 15 veckor
Centralt kursinnehåll
Matlagning nivå 1
MATG1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO263MATG1KOCKK2603
Kurstid: 16 mars 2026 - 28 juni 2026, 15 veckor
Centralt kursinnehåll