Sfi-kombo, Kock, april-25, HO4KOMBO25KB
Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Studiestödspoäng: 1400
21 april 2025 - 26 juni 2026, 62 veckor
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Ansök senast 23/2 2025
Förkunskaper
Betyg i kurs sfi 2B (och/eller) sfi 2C. Du får ej ha betyg i kurs sfi 2D eller ha påbörjat studier i grundläggande svenska som andraspråk.
Målgrupp
Utbildningen är för dig som vill lära dig svenska samtidigt som du läser en yrkesutbildning på gymnasienivå. Du läser svenska tillsammans med yrkeskurser. Utbildningen är heltid (100%) på dagtid i klassrum. Schema får du vid kursstart. Utbildningen är CSN-berättigande. Alla sökande som uppfyller behörighetskraven kallas till telefonintervju senast 4 veckor innan start.
Som kock lagar du kalla och varma maträtter i professionella kök. Du läser sfi tillsammans med yrkeskurser. Om du blir klar med sfi fortsätter du med svenska som andraspråk grundläggande. Utbildningen är heltid (100%) på dagtid i klassrum. Utbildningen har ett sommaruppehåll på 5 veckor. Om du vill läsa en kurs under sommaren erbjuds Information och kommunikation 1, Entreprenörskap eller Service och bemötande 1.
I utbildningen ingår APL - Arbetsplatsförlagt lärande. Under den perioden måste du följa din handledares arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen, eller att du arbetar på kvällar och helger. För mer information: vuxenutbildning.stockholm/sfi/kurser-utbildningar/sfi-med-yrkesutbildning-kombinationsutbildning/
Länkar
Ingående kurser
Hygien
HYGHYG0, 50 poäng
Kursgrupp: HO259HYG0KOMBO254KB
Kurstid: 8 september 2025 - 28 december 2025, 16 veckor
Livsmedels- och näringskunskap 1
LIVLIV01, 50 poäng
Kursgrupp: HO259LIV01KOMBO254KB
Kurstid: 8 september 2025 - 28 december 2025, 16 veckor
Matlagning 2
MALMAL02, 200 poäng
Kursgrupp: HO259MAL02KOMBO254KB
Kurstid: 8 september 2025 - 28 december 2025, 16 veckor
Matlagning 3
MALMAL03, 200 poäng
Kursgrupp: HO2512MAL03KOMBO254KB
Kurstid: 29 december 2025 - 8 mars 2026, 10 veckor
Orienteringskurs yrkesorientering inför kombinationsutbildning
KGYORI11Y, 50 poäng
Kursgrupp: HO254ORI11YKOMBO254KB
Kurstid: 21 april 2025 - 25 maj 2025, 5 veckor
Yrkessvenska inom valt område
KGYORI11E, 25 poäng
Kursgrupp: HO255ORI11EKOMBO254KB
Kurstid: 26 maj 2025 - 29 juni 2025, 5 veckor
Yrkessvenska inom valt område
KGYORI11E, 25 poäng
Kursgrupp: HO258ORI11EKOMBO254KB
Kurstid: 4 augusti 2025 - 7 september 2025, 5 veckor
Yrkessvenska inom valt område
KGYORI11D, 100 poäng
Kursgrupp: HO259ORI11DKOMBO254KB
Kurstid: 8 september 2025 - 28 december 2025, 16 veckor
Matlagning 4
MALMAL04, 200 poäng
Kursgrupp: HO263MAL04KOMBO254KB
Kurstid: 9 mars 2026 - 26 juni 2026, 16 veckor
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
MÅTBRC0, 100 poäng
Kursgrupp: HO263BRC0KOMBO254KB
Kurstid: 9 mars 2026 - 26 juni 2026, 16 veckor
Yrkessvenska inom valt område
KGYORI11D, 100 poäng
Kursgrupp: HO263ORI1DKOMBO254KB
Kurstid: 9 mars 2026 - 26 juni 2026, 16 veckor
Matlagning 1
MALMAL01, 100 poäng
Kursgrupp: HO255MAL01KOMBO254KB
Kurstid: 26 maj 2025 - 29 juni 2025, 5 veckor
Hygien
HYGHYG0, 50 poäng
Kursgrupp: HO258HYG0KOMBO254KB
Kurstid: 4 augusti 2025 - 7 september 2025, 5 veckor
Livsmedels- och näringskunskap 1
LIVLIV01, 50 poäng
Kursgrupp: HO258LIV01KOMBO254KB
Kurstid: 4 augusti 2025 - 7 september 2025, 5 veckor
Orienteringskurs - Yrkesintroduktion inom valt yrkesområde
KGYORI11T, 50 poäng
Kursgrupp: HO254ORI11TKOMBO254KB
Kurstid: 21 april 2025 - 25 maj 2025, 5 veckor
Yrkessvenska inom valt område
KGYORI11E, 50 poäng
Kursgrupp: HO2512ORI11EKOMBO254KB
Kurstid: 29 december 2025 - 8 mars 2026, 10 veckor