Restaurang och livsmedel, Bagare och konditor, klassrum, Sep- 25, HO9RLK25BAGRLXAAH
Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Studiestödspoäng: 1550
8 september 2025 - 24 januari 2027, 66 veckor
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Ansök senast 13/7
Förkunskaper
Svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.
Målgrupp
Utbildningen för dig som älskar bageri och konditori, högt tempo och att vara kreativ.
Du börjar utbildningen i skolan med att lära dig grunderna i bageri och konditori, hygien och livsmedels-och näringskunskap, sedan varvas skolförlagd utbildning med APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på arbetsplatser. Ungefär hälften av utbildningen är APL, vilket ger dig en bra inblick i branschen och mycket goda chanser till arbete efter avslutad utbildning.
Schemat med den skolförlagda utbildningen varierar. Undervisning 6 timmar per dag, måndag-fredag, mellan klockan 8–18. Detaljerat schema ges vid kursstart. Under APL-perioderna följer eleverna arbetsplatsernas schema. Vår utbildning är på heltid utan uppehåll eller lov. Utbildning inleds med introduktionen, mängden undervisning är större de första veckorna. Sök vår utbildning där samarbetsförmåga och att kunna hålla många bollar i luften är nyckeln till en framgångsrik karriär inom branschen. Sommaruppehåll:2026-06-29-2026-08-02
Länkar
Ingående kurser
Yrkesintroduktion inom valt yrkesområde
VGYOR1AA, 50 poäng
Kursgrupp: HO259OR1AAK259BAG
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Kurstid: 8 september 2025 - 5 oktober 2025, 4 veckor
Bageri - Nivå 1
BAGI1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO259BAGI1K259BAG
Kurstid: 8 september 2025 - 5 oktober 2025, 4 veckor
Konditori - Nivå 1
KONI1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO2510KONI1K259BAG
Kurstid: 6 oktober 2025 - 25 januari 2026, 16 veckor
Livsmedels- och näringskunskap - Nivå 1
LIVM1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO2510LIVM1K259BAG
Kurstid: 6 oktober 2025 - 25 januari 2026, 16 veckor
Måltid och bransch - Nivå 1
MALT1000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO2510MALT1K259BAG
Kurstid: 6 oktober 2025 - 25 januari 2026, 16 veckor
Bageri - Nivå 2
BAGI2000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO261BAGI2K259BAG
Kurstid: 26 januari 2026 - 28 juni 2026, 22 veckor
Konditori - Nivå 2
KONI2000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO261KONI2K259BAG
Kurstid: 26 januari 2026 - 28 juni 2026, 22 veckor
Måltid och bransch - Nivå 2
MALT2000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO261MALT2K259BAG
Kurstid: 26 januari 2026 - 28 juni 2026, 22 veckor
Bageri - Nivå 3
BAGI3000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO268BAGI3K259BAG
Kurstid: 3 augusti 2026 - 24 januari 2027, 24 veckor
Konditori - Nivå 3
KONI3000X, 200 poäng
Kursgrupp: HO268KONI3K259BAG
Kurstid: 3 augusti 2026 - 24 januari 2027, 24 veckor
Choklad och konfektyr - Nivå 1
CHOK1000X, 100 poäng
Kursgrupp: HO268CHOK1K259BAG
Kurstid: 3 augusti 2026 - 24 januari 2027, 24 veckor