Validering - inom Restaurang och livsmedel, Kock, Sep-25, HO9VALRL25
Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Studiestödspoäng: 100
8 september - 12 oktober, 5 veckor
Kurslokal: Globen, Arenavägen 60
Ansök senast 13/7
Förkunskaper
Godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk grund <br />eller motsvarande. Dessutom ska du ha arbetat sammanlagt i <br />minst två år på heltid inom valt yrkesområde. <br />Betyg och arbetsgivarintyg ska laddas upp med din ansökan. <br />För att visa att du arbetat minst två år på heltid behöver du <br />ladda upp ett arbetsgivarintyg som innehåller: start- och <br />slutdatum, vilken omfattning du har arbetat i procent samt <br />datum och underskrift av arbetsgivaren på företaget.<br />
Målgrupp
Validering är för personer som har yrkeserfarenhet inom <br/>ett yrkesområde men som saknar formell <br/>dokumentation/betyg samt sökt yrkespaket inom valt <br/>område. <br/>Valideringsprocess: <br/>Vuxenutbildningscentrum kontaktar dig för att boka in ett <br/>inledande kartläggningssamtal. Bedöms du ha tillräcklig <br/>erfarenhet från aktuellt yrkesområde får du starta <br/>valideringskursen på den skola du valt. Där kommer en <br/>fördjupad kartläggning att ske där dina kunskaper och <br/>kompetenser bedöms och värderas. Valideringen kan leda <br/>till en prövning med betyg, ett intyg eller till att du ska läsa <br/>ordinarie kurser.<br/>
Länkar
Ingående kurser
Fördjupad kartläggning inför yrkesutbildning
VGYOR1DA, 100 poäng
Kursgrupp: HO259OR1DA259RL
Kurstid: 8 september 2025 - 12 oktober 2025, 5 veckor